В разгара на летния туристически сезон, когато морските барове, заведенията и

...
В разгара на летния туристически сезон, когато морските барове, заведенията и
Коментари Харесай

Спазват ли се противоепидемичните мерки в заведенията в Бургас?

В разгара на летния туристически сезон, когато морските питейни заведения, заведенията и заведенията за хранене са претъпкани с туристи, продължава спазването на противоепидемичните ограничения. Това сподели инспекция на по крайбрежната алея на Северния плаж в Бургас.

Има известни неудобства, които обаче притежатели и наематели на заведения са на мнение, че би трябвало да бъдат оставени на страна, с цел да подсигуряват сигурността на своите клиенти.

През август, обичайно, с изключение на плажовете, са цялостни заведенията на брега и край него. Заради пандемията от COVID-19 клиентите са обслужвани при засилени ограничения за сигурност. Дезинфектанти екипът ни открива на всеки вход в заведенията.

„ Продължаваме да работим с еднократни чаши. Всеки един човек от личния състав употребява маска, която обаче не е от най-удобните. При говорене с клиент, би трябвало да се смъкна и още веднъж да бъде сложена, спарваме се.

Също по този начин използваме ленти, показващи отстоянието, което би трябвало да бъде спазвано при поръчка. Имаме дезинфектанти на всички места по бара . Настроили сме си аларми на телефоните по кое време би трябвало да бъдат пръскани всички маси, тоалетните и всичко, което би трябвало да бъде дезинфекцирано ”, изясни собственичката на плажен бар Юлия Лазарева.

Масите тази година са на по-голямо разстояние една от друга, същото важи и за столовете . Заповедта за обществена отдалеченост обаче създавала и други неудобства. 

„ Имахме само питане от клиенти, когато вършат по-голяма резервация от 10 индивида дали могат да бъдат събрани масите, с цел да бъде дружно цялата компания . Ние им отхвърляме. Единственото, което можем да предложим, са маси, близки една до друга, с цел да не се разделя компанията ”, сподели още Лазарева.

Собствениците на бара изясняват, че всяка заран, след последния клиент, почистват всичко и дезинфекцират повърхностите, с които личният състав и клиентите са в допир.  „ Аз постоянно пътувам по света и считам, че ограниченията са задоволително. Мисля, че всичко е под надзор ” , сподели клиентът Георги Жечев.

На мнение съм, че ограниченията са изцяло задоволителни. Не е належащо да се прекалява с тях ”, добави различен клиент на заведението. Проверка в прилежащ ресторант демонстрира, че дезинфектант има още на вратата, както и надпис клиентите да съблюдават отдалеченост. Персоналът е безапелационен, че заповедите се съблюдават прецизно, даже към този момент са привикнали с маските.



„ Свиква се и с това. Иначе няма доста хора поради обстановката ”
, счита сервитьорката Даринела Вангелова. Обясняват, че били подложени на изненадващи инспекции от Регионалната здравна ревизия и от Агенцията по сигурност на храните. Заради това клиентите им нямат терзания за здравето си.

„ Доволни сме, нямаме никакви искания. Когато вървим в магазина си слагаме маска. Тук, в заведението, с цел да дишаме морски въздух я махаме ”, разяснява Алла Зюнгюнова.

„ Чувствам се предпазена, всичко е наред, не се опасявам и си живеем живота ”, уточни Светлана Иванова. Собственици на огромни вериги заведения за хранене твърдят, че при тях наредбите за сигурност също се извършват, тъй като това била една от опциите да привлекат гости в изискванията на пандемия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР